Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rå/Stof

16 marts 2023 - 30 april 2023

En udstilling med fokus på jord som ressource og kunstnerisk materiale. Torsdag den 16. marts 2023 lanceres det nye udstillingssted med udstillingen Rå/Stof, der retter vores opmærksomhed mod jord som en ressource og et materiale, vi mennesker er forbundet til. Intet liv, uden jord.

De deltagende kunstnere er arkitektgruppen Soil Lab (James Albert Martin (IE), Eibhlín Ní Chathasaigh (IE) og Anne Dorthe Vester (DK)), Manuel Canu (DK/IT) og Nynne Hoe (DK).

Fælles for bidragsyderne er, at de forholder sig til en form for økosystem, cirkulation, forvandling og genanvendelse af materialer. Værkerne er på forskellig vis skabt igennem manuelle, sanselige processer ved håndens arbejde og jord- forbindelse. Når udstillingen slutter, vil værkerne nedbrydes og genanvendes i fremtidige kunstværker i tråd med vores visioner om regenerative processer hele vejen rundt.

Event program

Udstillingsrækken ledsages af kunstner samtaler, performances samt et værksted, hvor besøgende inviteres til at eksperimentere med materialer og gå på opdagelse i de kunstneriske metoder. Aktuel information om talks og events findes på hjemmesiden eller på instagram. I forbindelse med udstillingerne vil vi invitere alle besøgende til at udforske Rå/Stof gennem workshops i Renæssancejords Værksted. Her vil det være muligt at dykke ned i materialet og selv eksperimentere med materialerne og de kunstneriske metoder.

Rå/Stof kan opleves frem til den 30. april 2023. Hver torsdag og søndag kl. 13 i hele udstillingsperioden inviterer Renæssancejord til omvisning, hvor en kunstfaglig medarbejder vil give en introduktion til udstillingen og værkerne.

Udstillingsprogrammet realiseres med generøs støtte fra Det Obelske Familiefond, Folkesparekassens Fond, A. Enggaard, Jordens Hus. Tak til Statens Værksteder, Nationalbankens Jubilæumsfond, Byggeselskabet C. F. Hansen, Statens Kunstfond samt andre samarbejdpartnere og frivillige, som har været involveret i udstillingen og åbningen af udstillingsstedet.

Tak til Nationalbankens Jubilæumsfond, Byggeselskabet C. F. Hansen og statens Værksteder.

Presseinformation

For yderligere information om udstillingen og arrangementer, fremsendelse af pressefotos i høj opløsning eller aftale om pressevisning og kunstner interview kontakt venligst kunstnerisk leder Sissel Fuglsang-Smidt på e-mail sissel@jordenshus.dk eller tlf. +45 20 92 58 08.

PRESSEFOTOS

Her kan du hente pakke med high-res Renæssancejord pressefotos fra udstillingen Rå/Stof.
Download pressefotos

Adresse og forbindelse

Porten Vridsløse
Fængselsvej 39
2620 Albertslund

Linje B kører til Albertslund S-togsstation, hvorfra der er 5 minutters gang til Porten Vridsløse. Fra København H tager det ca. 20 minutter.

ENTRE & ÅBNINGSTIDER

Entré: gratis

Åbningstider 2023-2024:
​Torsdag kl. 13-17
Søndag kl. 1​1​-17

Vi har lukket mellem hver udstilling.

 

 

 

 

Detaljer

Start:
16 marts 2023
Slut:
30 april 2023

Sted

Porten Vridsløse
Fængselsvej 39
2620
Albertslund