Renæssancejord

Et udstillingssted der udforsker livet i jorden i krydsfeltet mellem natur, kunst og videnskab

Udstillingsstedet vil i et samspil mellem billedkunstnere, forskere, jordforvaltere og lokalsamfund undersøge, hvordan man i fællesskab kan styrke en kulturel og bæredygtig udvikling med jord som omdrejningspunkt, der på forskellig vis synliggør jords potentiale i en social, kulturel og bæredygtig kontekst.

Gennem syv udstillinger, en række workshops og event-program, vil danske og udenlandske billedkunstnere, forskere, arkitekter, forfattere og jord-eksperter bidrage til at folde jords magiske univers ud på en eksperimenterende måde, der kan bidrage til nye indsigter hos de besøgende. Ambitionen er at genskabe jordforbindelse og visualisere alt det, som jord kan fortælle os.

Navnet Renæssancejord (renæssance: genfødsel) er valgt med tanke på det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, der hen over de kommende år vil gennemgå en transformation fra lukket fængsel til åben bydel.

ENTRE & ÅBNINGSTIDER

Entré: gratis

Åbningstider 2023-2024:
​Torsdag kl. 11-15
Søndag kl. 1​1​-15

Vi har lukket mellem hver udstilling.

Byudviklingsprojektet har et særligt fokus på fællesskab, bæredygtighed, natur og kultur, og allerede inden første spadestik til de nye kvarterer puster Porten Vridsløse, bydelens kulturelle samlingssted, liv i de gamle fængselsbygninger.

Renæssancejord
udstillinger

Der er ingen arrangementer i øjeblikket.

Udstillinger

Marts 2023
Soil Lab, Manuel Canu, Nynne Hoe

Juni 2023
Maria Viftrup, Kigge Hvid

10 september – 5 oktober
Hartmut Stockter, Marika Seidler

Oktober 2023
Sophie Dupont, Vibrant Soils

Januar 2024
Seimi Nørregaard

Marts 2024
Camilla Berner

Maj 2024
Morten Søndergaard, Anna Maria Urró

Omvisninger

Renæssancejord tilbyder omvisninger for skoler, foreninger, private grupper og alle andre interesserede. Antal deltagere er max 50 personer pr omvisning.

Forespørgsel bedes fremsendes pr. mail til sissel@jordenshus.dk ved henvendelse og bestilling på telefon +45 20 92 58 08.

Pressefotos

Her kan du hente pakker med high-res pressefotos fra vores udstillinger.
Download Rå/Stof pressefotos
Download Rod/System pressefotos
Download Længsel pressefotos

Adresse og kontakt

Porten Vridsløse
Fængselsvej 39 – Bygning A
2620 Albertslund

Tel +45 20 92 58 08
Mail info@jordenshus.dk
CVR 41612177

BEMÆRK at der er begrænset tilgængelighed for kørestolsbrugere. Kontakt Renæssancejord på +45 20 92 58 08 for yderlige information.

Find vej

Renæssancejord er et nyt udstillingssted i det tidligere statsfængsel Vridsløselille, Albertslund.

Man kommer nemt til Renæssancejord med tog, cykel eller bil. Fra Albertslund S-tog station, tager det ca 5 minutter at gå de 600 m til Renæssancejord.

Se rejseplanen
Se Google maps